امروز جمعه 02 آذر 1403 http://glass-industry.cloob24.com
0

بهره‌وری مقوله جدیدی است که به دنبال طرح موضوع بهره‌وری در جامعه روبه رشد و متحول و پویا مطرح می گردد. تحقق اهداف و دستاوردها و نتایج مورد انتظار در ابعاد مختلف علمی، آموزشی، پژوهش و فناوری و.   مستلزم تدوین برنامه ای جامع در زمینه بهره‌وری و اجرای کامل آنهاست. در سالهای آغازین هزاره سوم کشورهای جهان سعی دارند که سهم بیشتری از تجارت جهانی را به خود اختصاص دهند. برای نیل به این هدف باید بتوانند توان رقابت پذیری خود را افزایش دهند و این امر جز از طریق ارتقای بهره‌وری امکان پذیر نخواهد بود. بررسی سهم رشد بهره‌وری کل عوامل تولید در رشد اقتصادی درکشور های توسعه یافته یا در حال گذار بیانگر این واقعیت است که در دو دهه گذشته در این کشورها سعی شده سهم عمده ای از رشد اقتصادی از طریق رشد شاخص های بهره‌وری کل عوامل تامین شود. امروزه دستیابی به رشد اقتصادی از طریق ارتقای بهره‌وری از مهمترین اهداف اقتصادی کشورها به شمار می رود. مصادیق بهره‌وری به طور صریح و ضمنی در برنامه های توسعه اقتصادی مدنظر قرار گرفته است.
در حال حاضر، اهمیت بهره‌وری در افزایش تولید ملی پذیرفته شده است. وقتی بهره‌وری افزایش می یابد، تولید ناخالص ملی سریعتر از عوامل تولید افزایش خواهد یافت و متوسط تولید نیز به ازای هر واحد عوامل تولید افزایش می یابد. همچنین، نقش بهبود بهره‌وری در کاهش هزینه ها و توسعه صادرات حائز اهمیت است. علاوه بر این، ارتقای بهره‌وری به صرفه جویی در استفاده از منابع تولید و کاهش آثار سوء زیست محیطی منجر می شود که در فرایند توسعه پایدار از اهمیت به سزایی برخوردار است. بالاخره بهره‌وری عوامل تولید به همراه قیمت های آنها، از عوامل تعیین کننده قیمت تولید کننده می باشند.
تعریف بهره‌وری:
بهره‌وری مفهومی جامع و به معنای کارایی و اثربخشی است. بهره‌وری نگرشی واقع گرایانه به کار و زندگی و فرهنگی است که در آن انسان با فکر و هوشمندی، فعالیت هایش را با ارزش ها و واقعیت ها منطبق می سازد تا بهترین نتیجه را در جهت اهداف مادی و معنوی حاصل کند. در زبان فارسی کلمه بهره‌وری به عنوان معادل واژه productivity   مطرح گردیده است. لغت بهره‌وری از نظر ادبی مصدر است و از واژه بهره ور مشتق شده است کلمه بهره ور به استناد فرهنگ فارسی معین بهره بر؛ سود برنده وکمیاب معنی شده است. در برخی از متون معادل های دیگر نظیر راندمان، بازدهی، قدرت تولید، قابلیت و باروری کارآمد، جایگزین واژه productivity  شده است. مفهوم بهره‌وری به منظور حصول به نتیجه های بهتر در گذران زندگی، ایجاد آسایش در مقابل استفاده از کار و نیروی فکر و ابزار، قدمتی به اندازه حیات انسان هوشمند بر کره خاک دارد. به سخن دیگر هر تصمیم مبتنی بر عقل و شعور که منجر به فعالیت یا تلاش شود.
بهره‌وری را به عنوان مفهومی جهت کسب نتیجه بهتر در نظر دارد و ارتقاء آن، یعنی بهتر زیستن و کیفیت بالاتر زندگی. بعضی مواقع مفاهیم بهره‌وری کارایی و اثربخشی با یکدیگر اشتباه می شوند. لذا لازم است هر یک از این مفاهیم به وضوح مشخص گردیده و وجه تمایز آنها تعیین شود.
کارایی: عبارت است از نسبت تولید کالاها یا خدمات نهایی به منابع به کار رفته در آن. در اینجا کارایی تنها به افزایش کمی تولید و یا عملکرد توجه دارد. با این حال، این مفهوم از بهره‌وری و شیوه اندازه گیری، میزان دستیابی به اهداف مطلوب یا مورد نظر را اندازه نمی گیرد.
اثربخشی: برخلاف کارایی روشی است که چگونگی تحقق اهداف را می سنجد. این مقیاس، اثرات برنامه را بر جامعه کمی کرده و مشخص می کند که آیا برنامه از نهادها یا منابع برای نایل شدن به اهداف استفاده بهینه کرده یا نه.
بهره‌وری: بهره‌وری ترکیبی از کارایی و اثربخشی است. اثربخشی با عملکرد مرتبط است در حالیکه کارایی با استفاده مفید از منابع ارتباط دارد. با توجه به مطالب پیش گفته می توان تعریف دیگری از بهره‌وری ارائه داد که مفهوم آن را بهتر و رساتر بیان می کند و در واقع بهره‌وری معیاری است که موارد زیر را شامل می شود:
1.    میزان تحقق اهداف و نتایج مورد انتظار
2.    چگونگی استفاده کارا از منابع جهت تولید کالا یا ارائه خدمات
3.    مقایسه آنچه بدست آمده با آنچه امکان داشته است
تعریف نظری بهره‌وری
•    بهره‌وری در واقع استفاده موثرتر از منابع اعم از  (نیروی کار، سرمایه، زمین، مواد، انرژی، ماشین‌آلات و ابزار، تجهیزات و اطلاعات در فرآیند تولید کالاها و خدمات است.)به عبارت دیگر به کلیه تلاش‌های سیستماتیک ساختار یافته برای حذف یا کاهش تلفات ناشی از مواد، ماشین‌، انسان و یا تعامل نادرست بین آنها، نظام ارتقای بهره‌وری گفته می‌شود.
•    ازدیدگاه سیستمی: بهره‌وری از دیدگاه سیستمی ارتباط بین داده ها (inputs)و ستانده (outputs)را مشخص می کند. براین اساس بهره‌وری نشان دهنده میزان کارایی ترکیب عوامل در فرایند تولید است. یعنی اگر از امکانات خو ب استفاده شود بهره‌وری نیز افزایش می یابد.
•    از دیگاه مهندسی صنایع: بهره‌وری از دیدگاه مهندسی صنایع عبارت از رابطه مقادیر خروجی سیستم و مقادیر ورودی به همان سیستم و از این دیدگاه بهره‌وری یک معیار کنترل است و میزان کارآمدی سیستم را تعیین می کند.
•    ازدیدگاه سازمان بین المللی کار: محصولات مختلف با ترکیب چهار عامل اصلی تولید می شود که این چهار عامل عبارتند از  زمین؛ سرمایه؛ نیروی کار و سازماندهی (مدیریت و تکنولوژی)نسبت محصول (تولید یا ارزش افزوده)بر این عوامل معیاری برای سنجش بهره‌وری است.
•    از دیدگاه سازمان همکاری اقتصادی و توسعه ملل متحد: بهره‌وری برابر است با خارج قسمت خروجی (میزان تولید)به یکی از عوامل تولید
•    از دیدگاه اژانس بهره‌وری اروپا (EPA): بهره‌وری درجه استفاده موثر از هر یک از عوامل تولید است. بهره‌وری در درجه اول یک دیدگاه است که همواره سعی دارد آنچه را که در حال حاضر موجود است بهبود بخشد. بهره‌وری مبتنی بر این عقیده است که انسان می تواند کارهایش را بهتر از دیروز انجام دهد علاوه بر آن بهره‌وری مستلزم آن است که بطور پیوسته تلاش های در راه انطباق فعالیتهای اقتصادی با شرایطی که دائما در حال تغییر است و همچنین برای بکار گیری نظریه ها و روشهای جدید انجام گیرد.
•    از دیدگاه مرکز بهره‌وری ژاپن: بهره‌وری یعنی به حداکثر رساندن استفاده از منابع؛ نیروی انسانی؛ تسهیلات و غیره به طریقه علمی؛ کاهش هزینه های تولید؛ گسترش بازارها؛ افزایش اشتغال و کوشش برای افزایش دستمزدها واقعی و بهبود استاندارد های زندگی همانگونه که به نفع کارگران؛ مدیریت و جامعه باشد.
یکی از مهمترین اهداف در هر سازمان ارتقاء سطح بهره‌وری آن است و با توجه به اینکه انسان در ایجاد
بهره‌وری نقشی محوری دارد درخواست های او در سازمان اثری کلیدی به جا می گذارد. آنچه در سازمان ها مزیت رقابتی ایجاد می کند، بهره‌وری به معنای بکارگیری و ترکیب موثر منابع موجود در سازمان است. بهبود اثربخش بهره‌وری همانند سایر مولفه ها و فرآیندهای نرم افزاری سازمانی از الزامات کار سازمانی است که در ذات و خمیرمایه بهره‌وری بهبود نهفته است و مشروعیت بهره‌وری در بهبود و اصلاح آن. بهره‌وری که یکی از مفاهیم اقتصاد است اینگونه تعریف می شود: «مقدار کالاو یا خدمات تولید شده در مقایسه با هر واحد از انرژی و یا کار هزینه شده بدون کاهش کیفیت». به دیگر سخن بهره‌وری عبارتست از به دست آوردن حداکثر سود ممکن با بهره‏گیری و استفاده بهینه از نیروی کار، توان، استعداد و مهارت نیروی انسانی، زمین، ماشین، پول، تجهیزات، زمان، مکان و. به منظور ارتقاء رفاه جامعه.
بهره‌وری عبارت است از به حداکثر رساندن استفاده از منابع، نیروی انسانی و تمهیدات به طریق علمی به منظور کاهش هزینه ها و رضایت کارکنان، مدیران و مصرف کنندگان. تعاریف دیگر، بهره‌وری نیروی انسانی را حداکثر استفاده مناسب از نیروی انسانی به منظور حرکت در جهت اهداف سازمان با کمترین زمان و حداقل هزینه داشته اند. براساس دیدگاه سازمان بهره‌وری ملی ایران، بهره‌وری یک نگرش عقلانی به کار و زندگی است. این مشابه یک فرهنگ بوده که هدف آن هوشمندانه تر کردن فعالیت ها برای یک زندگی بهتر و متعالی است. عوامل بسیاری در تعریف و دیدگاه های مکاتب مختلف نسبت به بهره‌وری موثرند

0
 

خطرناک ترین، پیچیده ترین و ناشناخته ترین نوع عیب در جوش می باشد که به انها ترک های ناشی از هیدروژن و یا ترک های تاخیری نیز می گویند. این ترک ها در اثر تنشها و بعد از انجماد جوش توسعه پیدا می کنند از دلایل اصلی بروز این نوع ترک محبوس ماندن هیدروژن در فلز جوش است.

علل تشکیل ترک سرد:

این نوع ترک زمانی اتفاق می افتد که هر چهار عامل زیر همزمان وجود داشته باشند.

1- مقدار هیدروژن در فلز جوش

2- تنشهای کششی بالا

3- ساختار مستعد

4- دمای نسبتا پایین

مکانیزم تشکیل ترک سرد:

ترک اغلب با تقویت تنشهای نزدیک ناپیوستگی های فلز جوش و فلز پایه یا نزریک شیارهای مکانیکی قطعه جوش داده شده اتفاق می افتد.

منبع اصلی هیدروژن در جوشکاری بخارات ابی در قوس جوشکاری می باشد و محدوده و میزان ان به نو.ع فرایند مورد استفاده بستگی دارد. اتم هیدروژن می تواند به اسانی در فولاد نفوذ کرده و در مرز دانه ها حرکت کند

روشهای جلوگیری از بروز ترک سرد

1- تغییر تکنیک جوشکاری

2- کم کردن سرعت جوشکاری

3- رعایت دمای پیش گرم و بین پاسی

4- استفاده از الکترود های کم هیدروژن در فرایند SMAW و رعایت دمای باز پخت

5- رعایت ترتیب جوشکاری

6- جوشکاری با حرارت ورودی پایین تر

7- استفاده از الکترودهایی که ترکیب شیمیایی مناسب دارند

8- افزایش ضخامت هر پاس جوش

9- جلوگیری از ورود هیدروژن

0
 

در این مرحله خلاصه‌ای از اجزای بکار رفته در سیستم‌های تهویه معرفی می‌شوند. این اجزا در انواع سیستم‌های تهویه به گونه‌ای به کار رفته‌اند.

منابع حرارت
منابع حرارت معمولاً با مصرف سوخت یا الکتریسیته حرارت تولید می‌کنند که بر اساس نوع سیالی که گرم می‌شود با نام‌های دیگ (منابع حرارتی که سیال مایع را گرم می‌کنند)و کوره (منابع حرارتی که سیال گاز را گرم می‌کنند)شناخته می‌شوند.

منابع برودت
در همه سیستم‌های مکانیکی ایجاد سرمایش تنها از طریق برودت تبخیری امکانپذیر است و هرچه سرعت تبخیر یک ماده بیشتر باشد میزان سرمایش ایجاد شده توسط آن نیز بیشتر خواهد بود. منابع برودت در سیستمهای معمول گرمایش و سرمایش به نام چیلر شناخته می‌شوند و به دو نوع ضربه‌ای یا معمولی و چیلر جذبی تقسیم می‌شوند. در هر دو نوع سرمایش در اثر بخار شدن ماده‌ای به نام ماده مبرد که معمولاً گازی شکل است ایجاد می‌گردد.

مخزن انبساط
این قسمت فقط ذر سیستمهای تمام آب وجود دارند. در سیستم‌های تمام آب چون مدار حرکت سیال بسته می‌باشد با تغییر دمای سیال موجود در سیستم و تغییر حجم آن به اتصالات سیستم و کل مدار فشار وارد شده و ممکن است باعث ایجاد اشکال در سیستم شود. منبع انبساط قطعه‌ای است که وظیفه کنترل تغییر حجم سیال را به عهده دارد. دو نمونه از منبع انبساط مدل پیستونی و مدل دیافراگمی است.

پمپ‌ها
این دستگاهها وظیفه به حرکت در آوردن سیال را به عهده دارند. پمپ‌هایی که سیال مایع را به حرکت در می‌آورند معمولاً از نوع پمپ‌های حلزونی هستند و پمپ‌هایی که سیال گاز را به حرکت در می‌آورند، فن یا بادزن نامیده می‌شوند و در دو نوع جریان محوری و جریان عمودی بکار می‌روند. دستگاههای رطوبت زن دستگاههایی هستند که برای افزایش رطوبت محیط از آنها استفاده می‌شود. این دستگاه با سیستمای مختلف و متفاوتی کار می‌کنند. که برخی از آنها عبارتند از:

تشتکی
اولتراسونیک
دیسکی
بستر متخلخل
بستر صلب
پاششی
دستگاههای رطوبت گیر
این دستگاهها بصورت معمول با استفاده از پدیده فیزیکی تعرق رطوبت هوا را از بین می‌برد. بدین معنی که با سرد کردن هوا دمای آن به پایین‌تر از نقطه شبنم می‌رسد و رطوبت هوا به صورت قطرات ریز آب از هوا خارج می‌شوند. این دستگاهها در حالت عادی بوسیله یک منبع برودت یک کویل را سرد کرده (کویل سرمایش ایجاد می‌کند)و با عبور هوا از روی کویل رطوبت آن گرفته می‌شود.

کویل‌ها
کویل‌ها در واقع محلهای تبادل حرارت در سیستم‌های سرمایش گرمایش هستند. کویل‌ها را بر اساس عملکرد می‌توان به دو نوع سرمایشی گرمایشی تقسیم کرد. همینطور کویل‌ها را بر اساس سیال به سه دسته زیر تقسیم می‌کنند:

هوا به هوا
آب به هوا یا بالعکس
آب به آب
فن و هواکش‌ها
هواکش‌ها نیز بعنوان یکی از اجزا دستگاههای تهویه مطبوع نقش مهمی در آنها داشته و به نوعی قلب تپنده این دستگاهها به شمار می‌روند. اصولا وظیفه جابجایی هوای گرم یا سرد عبوری از کویل‌های و یا هوای تمیز شده توسط فیلترها در دستگاههای تهویه مطبوع بعهده هواکش‌ها است. هواکش‌های بکار رفته در دستگاههای تهویه مطبوع از دو نوع هواکش‌های گریز از مرکز یا هواکش‌های جریان محوری است.

0
 

تهویه مطبوع به سیستمی گفته می‌شود که بتواند سه فاکتور، رطوبت،دما و سرعت جریان هوا را کنترل کند. به صورت کلی تمام سیستم‌های تهویه مطبوع بر یک سیال استوارند که گرما و سرما را به محل مورد نظر منتقل می‌کنند. بر اساس نوع سیال می‌توان سیستمهای تهویه مطبوع را به سه دسته 1- سیستم تهویه مطبوع تمام هوا 2-سیستم‌های آب و هوا – آب 3-سیستم تهویه مطبوع تمام آب تقسیم کرد.

سیستم‌های هوا–آب
این سیستمها مزیت‌ها و معایب هر دو سیستم قبل را خواهند داشت و معمولاً در این سیستمها گرمایش بوسیله آب و سرمایش بوسیله هوا صورت می‌گیرد. لازم است ذکر شود که گرمایش با آب معمولاً به دو صورت امکان‌پذیر است. گرمایش با آب گرم که با دمای 70تا 90درجه کار می‌کند و گرمایش با آب داغ که در این سیستم با تحت فشار قرار دادن کل سیستم، دمای آب را تا حدود180درجه یا بالاتر افزایش می‌دهند. گرمایش با آب داغ معمولاً در ساختمانهای عظیم یا جاهایی که در اثر افزایش مسیر لوله کشی در آب افت حرارت ایجاد می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیستم تهویه مطبوع تمام آب
این سیستم‌ها نمی‌توانند میزان رطوبت هوا را تغییر دهند اما به لحاظ حجم کم تاسیسات و همچنین هزینه کم راه‌اندازی و نگهداری بر سایر سیستمها مزیت دارد.

در این سیستم سیال ناقل حرارت و برودت آب می‌باشد. آب در موتور خانه در دستگاه‌های حرارتی مانند دیگ بخار یا دیگ آبگرم، گرم می‌شوند و برای گرمایش ساختمان در فصول سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای فصول گرم مثل تابستان در موتورخانه از چیلر یا آبسرد کن برای تهیه آب سرد استفاده می‌شود و برای سرمایش ساختمان از این آب سرد استفاده می‌گردد. آبگرم و آبسرد تهیه شده به داخل کویل‌های مبدل حرارتی اتاق‌ها (مثل فن کویل)ارسال می‌شود. بادبزن یا فن متعلق به این دستگاه هوا را از روی کویل عبور داده و باعث گرمایش یا سرمایش اتاق‌های داخلی ساختمان می‌گردد.

سیستم تهویه مطبوع تمام هوا
تنها سیستمی که می‌تواند یک سیستم تهویه مطبوع کامل را فراهم کند. مهمترین ایراد این سیستم‌ها حجم زیاد تجهیزات و کانالهای انتقال هوا می‌باشد.

در این سیستم نیز در موتور خانه دستگاه‌های تهیه آبسرد (چیلر)و آبگرم (دیگ آبگرم)با تجهیزات مربوطه فعالیت می‌کنند و برای تهیه و ارسال هوای گرم یا سرد از دستگاه‌هایی بنام هواساز مرکزی (a.h.u)استفاده می‌شود. دستگاه هواساز دور از موتورخانه و در محلی نزدیکتر به فضای تهویه شونده در اتاقکی نصب می‌شود. سیال ناقل حرارت و برودت به داخل کویل دستگاه هواساز پمپ می‌شود و هوایی که توسط فن با سرعت از روی این کویل عبور می‌کند سرد یا گرم شده و بوسیله کانال‌های هوای سقفی بداخل فضاهای تهویه شونده توزیع می‌شود. توضیح اینکه هوای عبوری از روی کویل تصفیه فیزیکی شده و رطوبت زنی یا رطوبت گیری می‌شود و بعد به داخل فضاها ارسال می‌شود.

سیستم هوا شوی
نحوه عملکرد دستگاه ایرواشر بدین صورت است که آب شهری توسط یک پمپ به سیستم لوله کشی و توزیع آب دستگاه ایرواشر منتقل می‌کنند و سپس توسط نازلهای تعبیه شده در ایرواشر سیستم آب با فشار بالا و بصورت پودر بر روی تشتک انتهایی دستگاه پاشیده می‌شود. این عمل به افزایش انتقال حرارت بین آب و هوا کمک کرده و باعث می‌شود به کمک فن سانتریفوژی که در جلوی ایرواشر قرار دارد هوای خنک و مرطوب به وسیله ایرواشر ایجاد شود.

سیستم هواساز

0

تکنولوژی پنهان کاری یا VLO (Very low observable technology)در هواپیماها به منظور پنهان ماندن از دید رادارها استفاده می شود. اولین هواپیمای پنهان کار در سال 1989 در عملیات Just Cause در پاناما استفاده شد. از جمله هواپیماهای شناخته شده پنهانکار، می توان به F117 Nighthawk، B-2 Spirit، F22 Raptor و F35 JSF اشاره کرد. اولین هواپیمای پنهان کار Horten Ho 229 بود که در سال های جنگ جهانی دوم توسط آلمان تولید شد. به طور کلی دو روش برای پنهان کاری وجود دارد.
1- طراحی ظاهر هواپیما به طوری که سیگنالهای ارسالی توسط رادار با زاوبه ای دور از تجهیزات گیرنده امواج منعکس شود.
2- پوشش هواپیما با موادی که امواج رادار ها را جذب می کنند.
برای مخفی ماندن، هواپیما باید از امواج رادارها، امواج مادون قرمز، از لحاظ بصری، صدا، دود و بخار خروجی مخفی بماند.
اکثر مواد جاذب رادار (RAM)از مواد دی الکتریک فعال مثل کربن و یا فریت مغناطیس تشکیل می شود. بهترین نوع ساختار جاذب رادار (RAS)، ساختار شانه عسل (Honeycomb)می باشد.
روش پنهان کاری پلاسما:
در این روش از گاز یونیزه شده برای کاهش سطح مقطع راداری (RCS)استفاده می شود. رسنایایی پلاسما اجازه می دهد، امواج رادار را جذب کرده و به انرژی گرمایی تبدیل کند و بنابراین از منعکس کردن آن جلوگیری می کند.
مادون قرمز:
جستجو کننده های مادون قرمز به دنبال تفاوت در قسمت های گرم و سازه هواپیما هستند.در گازهای خروجی از هواپیما، دی اکسید کربن بیشترین مقدار ساطع کننده اشعه مادون قرمز است. برای پنهان ماندن از جستجو کننده های مادون قرمز چند راهکار وجود دارد.
1- ترکیب گاز های خروجی با هوای سرد بازگشتی به منظور کاهش دمای آن.
2- هندسه اگزوز باید پهن و تخت باشد.
3- به منظور اختلاط بهتر گازهای خروجی و هوا، می توان به وسیله خود هواپیما گرداب در هوا ایجاد کرد.

0
 

نرم افزار کتیا (CATIA: Computer Aided Three-dimensional Interactive Application)یک نرم افزار تجاری CAD/CAM/CAE است که توسط شرکت فرانسوی داسو سیستم (Dassault Systèmes)(معرفی شرکت داسو سیستم)توسعه یافت و توسط شرکت IBM به بازار جهانی عرضه شد. این نرم افزار در زبان برنامه نویسی C++ نوشته شده و سنگ بنای مدیریت چرخه تولید (PLM: Product Lifecycle Management)شرکت داسو محسوب می شود.
تاریخچه نرم‌افزار کتیا:

نرم افزار کتیا در اواخر سال دهه 1970 و اوایل 1980، به منظور توسعه جت جنگنده میراژ ایجاد شد و سپس در هوافضا، خودرو سازی، کشتی سازی و سایر صنایع به کار گرفته شد. در ابتدا کاتی (CATI: Conception Assistée Tridimensionnelle Interactive)نامیده می شد و در سال 1981 به CATIA تغییر نام یافت. CATIA در بازار CAD/CAM/CAE، با نرم افزارهای Siemens NX، Pro/ENGINEER، Autodesk Inventor و SolidEdge در رقابت است.

1984: شرکت بوئینگ، نرم افزار کتیا را به عنوان ابزار اصلی طراحی سه بعدی برگزید و به بزرگترین مشتری آن تبدیل شد.

1988: CATIA V3 از کامپیوترهای پردازنده مرکزی به سیستم UNIX منتقل شد.

1990: شرکت کشتی سازی جنرال دینامیک، نرم افزار کتیا را به عنوان ابزار اصلی طراحی سه بعدی خود برای طراحی زیردریایی ویرجینیا در نیروی دریایی ایالات متحده برگزید.

1992: CADAM از IBM خریداری شد و یک سال بعد CATIA CADAM V4 منتشر شد.

1996: نرم افزار کتیا به چهار سیستم عامل UNIX شامل IBM AIX، Silicon Graphics IRIX، Sun Microsystems SunOS و Hewlett-Packard HP-UX منتقل شد.

1998: نسخه کاملاً بازنویسی شده CATIA V5 (معرفی کتیا نسخه 5 – CATIA V5: http://www.3ds.ir/introduction-to-catia-v5/)با پشتیبانی از سیستم عامل های UNIX، Windows NT و Windows XP تا سال 2001 منتشر شد.

حتما بخوانید: کتیا نسخه 5 - CATIA V5
2008: داسو سیستم، CATIA V6 را منتشر کرد. در این نسخه، سرور می تواند بر روی Microsoft Windows، Linux یا AIX اجرا شود و پشتیبانی مشتری برای هر سیستم عامل دیگری غیر از Microsoft Windows کاهش یافته است.

2010: داسو سیستم، CATIA V6R2011x را به عنوان آخرین نسخه از پلتفرم PLM2.0 عرضه کرد.

2011: داسو سیستم، CATIA V6 R2012 را عرضه کرد.

2012: داسو سیستم، CATIA V6 R2013x را عرضه کرد.

2014: داسو سیستم، پلتفرم 3DEXPERIENCE R2014x و یک نسخه ابری از نرم افزار CATIA را عرضه کرد.

توانایی‌های نرم‌افزار کتیا:

طراحی و مدل سازی سطوح و قطعات پیچیده، شرکت‌های هواپیماسازی همچون بوئینگ و شرکت‌های خودروسازی همچون فورد و نیسان از نرم افزار کتیا استفاده می کنند.
طراحی پروسه ماشینکاری و تولید و استخراج G-code برای دستگاه‌های تراشکاری cnc جهت ساخت قطعه
طراحی و تحلیل مکانیزم‌ها،سیستم ها و تجهیزات هیدرولیکی، پنوماتیکی، الکتریکی و…
طراحی قالب و مدل‌های ورق کاری
شبیه‌سازی
مدیریت پروژه‌ها
….
ویژگی‌های نرم‌افزار کتیا:

رابط گرافیکی بسیار قدرتمند و کاربر پسند (user-Friendly)بودن آن
ایجاد نمودار درختی در کتیا که باعث تسهیل کار کاربر می‌گردد.
دارا بودن تاریخچه (History)جهت برگرداندن تغییرات اعمالی به مدل
امکان تخصیص ابعاد به قطعه بصورت پارامتریک
نرم افزار کتیا را می توان از طریق رابط های برنامه نویسی (API)سفارشی کرد. V4 با زبان های برنامه نویسی فرترن (FORTRAN)و C تحت رابط برنامه نویسی CAA سازگار است و V5 با زبان های برنامه نویسی Visual Basic و C++ تحت رابط برنامه نویسی CAA2 یا CAA V5 مطابقت دارد.
….
محیط‌های نرم افزار کتیا:

محیط Sketcher طراحی دوبعدی
محیط Part Design طراحی قطعات سه بعدی
محیط Assembly Design مونتاژ
محیط Drafting تهیه نقشه های دوبعدی
محیط Generative Shape Degine طراحی سطوح پارامتری
محیط Free Style طراحی، کنترل و آنالیز سطوح آزاد
محیط Imagine & Shape طراحی مفهومی سطوح بخشیزه توام با تخیل، ابتکار و آزادی
محیط Sketch Tracer تبدیل تصاویر دوبعدی به مدل سه بعدی
محیط Digitized Shape Editor پالایش ابرنقاط، ایجاد و اصلاح مش
محیط Quich Surface Reconstruction تبدیل مش به سطح و آنالیز قطعات مکانیکی

0
ماشینکاری الکتروشیمیایی(ECM)✔
Electro chemical machining:
الکترولیز به طور موفقیت آمیزی درفرآیندهای آبکاری برقی،شکل دهی برقی و پرداختکاری برقی بکار گرفته شده است فرآیند برداشت ماده توسط تجزیه یا حل شدن شیمیایی از سال 1780 میلادی کشف شده است، اما در طی چند دهه گذشته این روش بهتر مورد استفاده قرار گرفته است این فرآیند همچنین به عنوان فرآیند شکل دهی الکتروشیمیایی غیر تماسی نیز شناخته می شود.
مشخصه قابل توجه الکترولیز این است که انرژی الکتریکی برای تولید واکنش شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین، فرآیند ماشینکاری راکه بر اساس این اصل استوار است به عنوان ماشینکاری شیمیایی میشناسند این فرآیند بر اساس قوانین تجزیه الکتریکی فاراده عمل می کند در ECM اختلاف پتانسیل الکتریکی DC کمی (25-5)ولت به دو الکترود یا به عبارت دیگر به کاتد و آندی (آند قطعه کار است و کاتد ابزار)که در الکترولیت قراردارند اعمال می شود انتقال الکترونها بین یونها و الکترودها مدار الکتریکی را کامل می سازد فلز به صورت اتم های منفرد از سطح آند جدا می شود و در الکترولیت به صورت یونهای مثبت ظاهر می شود در ماشینکاری الکتروشیمیایی فلزجدا شده به صورت هیدروکسیدهای فلزی جامدرسوب کرده ظاهر می شود.
الکترولیتهای مورد استفاده در ECM حاوی اسیدها یا در حالت کلی تر، نمکهای قلیایی محلول در آب می باشند وقتی که الکترولیت با سرعت زیاد درحد فاصل بین دو الکترود حرکت می کند چندین کاررا انجام می دهد. این الکترولیت محصولات واکنش الکتروشیمیایی رارقیق می کند و آنها را از این فاصله خارج می سازد، حرارت رابا سرعت بیشتر وبه مقدار زیادتری منتقل می کند و تمرکز یونها را بر روی سطح الکترود محدود می کند تا نرخ های ماشینکاری بیشتری حاصل شود دبی حجمی الکترولیت بر اساس سرعت جریان الکترولیت، فاصله بین دو الکترود و سایز قطعه ای که ماشینکاری می شود تعیین می گردد خواص الکترولیت (ترکیب،غلظت،مقدارph،دما و غلظت عناصرخارجی)همراه با شکل ابزار به دلیل اینکه متغیرهای مهمی هستند که شکل قطعه ماشینکاری شده (پروفیل آند)را تعیین می کنند باید دقیقا کنترل شوند انتخاب الکترولیت بسیار مهم است. اغلب از کلرید سدیم (نمک معمولی)به عنوان ماده ای که ارزان و به راحتی موجود می باشد استفاده می شود.
به منظورحفظ MRR مطلوب لازم است الکترولیت تحت فشار بالایی یه فاصله بین دوالکترود پمپاژگردد بنابراین، شکلی که قراراست درآند ایجاد شود به عوامل زیادی بستگی دارد اما این عوامل را می توان فقط به چگالی شدت جریان و شکل کاتد محدود کرد.

0

 

pipe tube

از نظر مشخصات فیزیکی، معمولا Pipe رو با سایز اسمی (NPS)و اسکجول (Sch.)مشخص و معرفی می کنند

برای مثال، لوله 4 اینچ Sch. 40

همچنین Tube رو با قطر خارجی (OD)و همچنین ضخامت (WT)مشخص می کنند. البته برای معرفی تیوب ها از ضخامت های استانداردی مثل BWG نیز استفاده می شود که جداولی برای آن موجود است

موارد استفاده از Tube را می توان  استفاده در سیستم های ابزار دقیق، مبدل های حرارتی (مثلا مبدل Shell & Tube یا Fire & Tube)، اتصالات کوچک بین تجهیزات، سایزهای خیلی کوچک، By pass های روی شیرالات و موارد مشابه نام برد

لوله

0


آتش ناشی از روشن شدن موشک معمولا به قدری درخشان است که تاکنون تصویر دقیقی از آن ارائه نشده بود و اکنون ناسا از دوربین جدیدی رونمایی کرده که می‌تواند جزئیات این توده آتشین را نمایش دهد.

پیش از این بیشتر از تنظیمات نوردهی استفاده می‌شد اما این کار باعث تیره‌تر شدن سایر بخش‌های تصویر می‌شد. بیشتر دوربین‌ها نیز در هر زمان تنها یک نوردهی را ثبت می‌کنند.

اما پروژه جدید "محدوده استریو X دینامیک بالا" (HiDyRS-X)بر این مشکل فائق آمده و توانسته چندین نوردهی حرکت آهسته را به یک باره ثبت کند و در نهایت آنها را به شکل یک فیلم باکیفیت‌تر ترکیب کند.

این دوربین از شیوه مشابهی استفاده می‌کند که عکاسان شب از آن در زمان ترکیب تصاویر متعدد در یک پست برای دستیابی به یک تصویر تاثیرگذار بهره می‌برند.

این تصاویر به نمایش یک آزمایش موتور موشک QM-2 در حالت آهسته پرداخته‌اند که در اواخر ژوئن توسط شرکت اوربیتال برای آزمایش نسخه مقیاس کاملی از تقویت‌کننده موشک جامد اجرا شده بود. این تقویت‌کننده قرار است موشک غول‌پیکر سیستم پرتاب فضایی ناسا را به فضای عمیق ارسال کند.

این آزمایش تنها دو دقیقه طول کشید. این دومین و آخرین آزمایش مقیاس کامل تقویت‌کننده‌های موشک جامدی بود که قرار است برای ابرموشک ناسا استفاده شوند. نخستن آزمایش در مارس 2015 انجام شد.

ناسا قصد دارد از این موشک برای پرتاب فضاپیمای جدید اوریون در ماموریت‌هایی به مقصد یک سیارک، مریخ و فراتر از آن استفاده کند. اولین پرواز آزمایشی این فضاپیما و موشک برای پاییز 2018 برنامه‌ریزی شده است.

دوربین HiDyRS-X در حال حاضر در مرحله پیش‌ساخت قرار دارد و دانشمندان قصد دارند نسخه دوم آن را با قابلیت‌های پیشرفته‌تر از جمله هم‌ترازی بسازند.